«
  1. Anasayfa
  2. Eğitici Masallar
  3. Hayat Cetveli

Hayat Cetveli

Çocuklar için eğitici masallar

Hayat Cetveli / Çocuklar için Eğitici Masallar

Çocuklar için hazırladığımız bu Çocuklar için eğitici masallar, hem zihinleri geliştirecek hem de kalpleri ısıtacak. 4 yaş ve 5 yaş için özel olarak tasarlanmış bu masalımız, çocuk eğitimi ve gelişimi üzerine yoğunlaşıyor. Ayrıca, ‘Hayat Cetveli’ eğitici dini öğeler de içeriyor, böylece çocuklarımıza değerlerimizi eğlenceli bir şekilde aktarabiliyoruz. En güzel eğitici masallar arasında yer alan bu hikayemiz, çocuklarınızın dünyasına renk katacak.

eğitici hikayeler


Salih öğretmen sınıfa elinde bir cetvelle girdi. Öğrenciler merakla cetvele bakıyordu. Salih öğretmen sınıfı selamladıktan sonra “Elimdeki nesnenin ne olduğunu biliyorsunuz değil mi?” dedi.

Bütün sınıf hep bir ağızdan “Elbette öğretmenim, o bir cetvel” diye cevap verdiler. Salih öğretmen: “Evet bu bir cetvel, doğru. Cetvel bir ölçü aleti değil mi? Hem de işini hatasız yapan, ölçtüğünü en doğru biçimde ölçen bir alet.

– Önümüzdeki hafta için ödeviniz cetvel. Cetvelle ilgili araştırma yapmanızı istiyorum. Sizlere önümüzdeki hafta cetvelle ilgili başka bir şey anlatacağım. Biraz merak edin bakalım.” dedi.

Bir hafta sonra öğrenciler ödevlerini yapmış olarak sınıfta hazır bekliyorlardı.

Sırayla şöyle cevap verdiler:

Duru: “Ben, günümüzdeki ölçüm işlerinin geçmişiyle cetvellerin gelişimini araştırdım. İlk ölçümler, sayımlar, eşleme yöntemiyle yapılıyormuş.

Sayımlarda; çakıl taşı, deniz kabukları kullanılıyormuş. Eski medeniyetlerde ipliklere atılan düğümlerle sayılar kaydediliyormuş.”

Cemile: “Arkadaşlar! Cetvel, Arapça kökenli bir kelimeymiş. Doğru çizgi çizmeye yarayan cetvelin; dereceli derecesiz, tahta, plastik, madenlerden yapılan ve üzerlerinde şablonların, geometrik şekillerin, desenlerin, olduğu onlarca çeşidi varmış.”

Âdem: “O kadar çok cetvel çeşidi var ki say say bitmez! Bunlardan biri de mimar ve mühendislerin kullandığı T cetveli. Bu ilginç cetvele T harfine benzediğinden T cetveli deniyormuş.

Kumaşçıların kullandığı ahşap metreler, terzilerin omuzlarında taşıdıkları mezuralar; marangozların mobilya işlerinde kullandıkları katlanır ahşap metreler; inşaatçıların kullandıkları açıölçer gönyeler, yuvarlak cetveller, kızaklı cetveller, mikrometreler, şablonlar, pistole… gibi birbirinden güzel işlevleri olan cetveller var.”

Faruk: “Cetvel; liste, çizelge gibi farklı anlamlarda da kullanılıyor. Ölçüm dışında anlamları olan bir dolu cetvel dünyası var: Sporda, takım sıralaması için puan cetveli.

Kimyasal maddelerin ve
elementlerin sınıflandırılması için Periyodik Cetvel. Sayılar arasında birçok işlemin sonucunu bulmak için hesap cetveli…”

Salih öğretmen: “Çok güzel hazırlanmışsınız. Size geçen hafta anlatacağım şey şuydu: Önce size sorayım: Cetvelle, doğruluk arasında sizce nasıl bir ilişki vardır?” Öğrenciler birbirlerine baktılar.

Salih öğretmen de: “Bakın çocuklar, davranışlarımız da cetvel misali olmalı. Çünkü Yüce Rabbimiz bize Kur’an’da “Doğru söz söyleyin.” diye buyurur.

Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hayatı da dosdoğrudur. Özü sözü doğru ve ölçülüdür.” diyerek dersi bitirdi. Öğrenciler; öğretmelerinin kendilerine vermek istediği mesajı almışlardı.


Çocuklar için eğitici masallar oku etiketli “Hayat Cetveli” isimli masalımızı Okudunuz…. eğitici Türkçe masal Olan bu güzel eğlendirici masal hakkında Yorumlarınız ve paylaşımınız bizim için önemlidir.


MASAL KATEGORİLERİ

Masal Oku
Dini Masallar
Eğitici Masallar
Türk masalları
Baba Masalları (Youtube)


 

İlginizi Çekecek Hikayeler

Bir Cevap Yaz

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *